Pozdravljeni, Prijava

Jane Johnson

Sultanova žena (trda vezava)

Presunljiva zgodovinska zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju!Več podatkov

14,99 € z davkom

Dobavljivost: Ta izdelek ni več na zalogi

V seznam želja

Opis

Leto 1677, Maroko.

Nus-Nus, sin plemenskega poglavarja, zdaj le skromni pisar, ki živi za osupljivimi zidovi veličastne mekneške palače, je po krivem obtožen umora. V poskusu, da bi se izognil kazni za krvavi zločin, se znajde v mreži zahrbtne zarote, razcepljen med tremi najvplivnejšimi osebami mekneškega dvora: krutim in muhastim sultanom Mulajem Ismailom, ki velja za enega najbolj tiranskih vladarjev v zgodovini; njegovo pošastno ženo Zidano, izurjeno v poznavanju strupov in črne magije, ter spletkarskim velikim vezirjem.

V istem letu mlado Angležinjo po imenu Alys Swann ugrabijo berberski pirati in jo pripeljejo na mekneški dvor, kjer se mora odločiti, ali se bo odrekla svoji veri in se pridružila sultanovemu haremu ali pa umrla. Medtem ko se Alys in Nus-Nus vsak zase borita za preživetje, se med njima splete nepričakovano zavezništvo, ki sčasoma preraste v globok in ganljiv odnos, v katerem oba najdeta oporo, moč in pogum.

Presunljiva zgodba o spletkah, zvestobi in poželenju, ki pred bralčevimi očmi obudi izjemne like človeške zgodovine ter vas popelje od nevarnega in veličastnega Meknesa do smrdljivih londonskih ulic in dekadentnega dvora Karla II.


Jane Johnson je odraščala v Cornwallu, zdaj pa šest mesecev na leto preživi v Maroku, kjer je med raziskovanjem gradiva za svoj prvi maroški roman spoznala in se zaljubila v svojega berberskega moža. Sultanova žena je tretja v njeni seriji knjig (Solna pot, The tenth gift), ki jih je navdihnila maroška dežela. Jane Johnson je že vrsto let dejavna v knjižni industriji kot založnica ter obenem kot pisateljica za mlajše in starejše bralce.

Več o knjigi si lahko preberete tukaj.
Spletna stran avtorice.
Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Dimenzije: 13,5 x 19,5 cm
  • Vezava: trda
  • Avtor: Jane Johnson
  • Leto izdaje: 2013
  • Prevajalec: Darja Marinšek
  • Število strani: 478
  • Šifra: 003082
  • EAN koda: 9789610017912

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?