Pozdravljeni, Prijava

David Laws

FIRERJEVE SIROTE (Trda vezava)

Presunljiva in močna zgodba, postavljena v čas druge svetovne vojne, ki temelji na resničnih dogodkih!

Več podatkov

29,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Firerjeve sirote, roman, spisan po resničnih dogodkih, je močna, razburljiva in ganljiva pripoved, postavljena v čas druge svetovne vojne.

Sredi vojne v zaraščeni industrijski četrti v Münchnu se sedemindvajset prestrašenih in lačnih otrok skriva pred gestapom. Njihove starše so poslali v koncentracijska taborišča in malčki nimajo kam.
Učiteljica Claudia Kellner skupino odkrije, potem ko k sebi vzame dve brezdomni žrtvi, čeprav tvega lastno varnost, ker jima nudi zatočišče.
Medtem pa se vojaku Petru Cheshamu, britanskemu vohunu, uspe vtihotapiti na ozemlje tretjega rajha. A njegova tajna naloga je ogrožena, ko najde skrivališče sirot.
Če misije ne bo opustil, bo imela usodne posledice za vse okrog njega, če pa jo bo, bodo nacisti morda dobili vojno. Peter se ujame v mučen precep: naj izpolni ukaze ali reši otroke?
Bo sodeloval pri pobegu vseh pobegov ali bo izpeljal nalogo, ki mu je bila dodeljena? Njegova odločitev bi lahko vplivala na razplet zgodovine …


Neodložljiv roman bo pritegnil vse ljubitelje Knjižničarke iz Auschwitza, Heather Morris in Roberta Harrisa.

 

Navdih za zgodbo izvira iz operacije reševanja otrok ‒ Kindertransport‒ med katero so pred Hitlerjevim zlobnim režimom rešili na tisoče otrok, preden se je začela druga svetovna vojna.

Drugo dejstvo, uporabljeno v tej zgodbi, je bil firerjev načrt za sistem orjaških vlakov, ki naj bi vozili po vsej celini in drugje. Breitspurbahn oziroma širokotirna železnica je bila inženirska norost, za katero so izdelali načrte in makete z najmanjšimi podrobnostmi.

 

KOMENTAR UREDNICE:
David Laws nas v tej hitro odvijajoči se srhljivki odpelje globoko v temačno srce nacistične Evrope. Laws izjemno dobro pozna zgodovino in jo stke v zgodbo z živimi prispodobami in dovolj zapleti ter preobrati, da bralec strani obrača pozno v noč. Razburljivo branje od začetka do konca.

 

»David Laws nas v tej hitro odvijajoči se srhljivki odpelje globoko v temačno srce nacistične Evrope, ko poskuša čemerna junakinja Emma odkriti resnico o dedku – človeku, ki je rekel: ‘Ne!’. Laws pozna zgodovino in jo stke v zgodbo z živimi prispodobami in dovolj zapleti in preobrati, da bralec strani obrača pozno v noč.«
– recenzija na amazonu

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: David Laws
  • Dimenzije: 160 x 220 x 29
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Petra Brecelj
  • Število strani: 352
  • Šifra: 006630
  • EAN koda: 9789610048473

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?