Pozdravljeni, Prijava

Conn Iggulden

ATENSKA VRATA (Trda vezava)

»Osupljiva, prepričljiva in napeta zgodba s srditimi bitkami, ki oživijo svet starih Grkov.« Reader Review

Več podatkov

32,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Vrnite se v dobo starih Grkov z najnovejšo zgodovinsko epopejo
mojstrskega Conna Igguldna!

Maraton
Perzijski veliki kralj Darej si je z vojsko sužnjev in 10.000 elitnih neumrljivih prišel podredit Grke. Po robu se jim postavijo dosti manj številni svobodni Atenci, med katerimi je tudi pametni, pogumni in pretkani strateg Ksantip. Grki kljub veliki perzijski premoči z izvrstno taktiko in sklenjenimi vrstami premagajo sovražnika in ustavijo njegov prodor.

Termopile
Čez deset let Atene razjedajo politične razprtije, izdaje in izgoni, med političnimi izgnanci pa se znajde tudi sam Ksantip. Med Atenci vlada veliko nezaupanje, ko Perzijci pod vodstvom svojega novega kralja Kserksa v nepreglednih trumah prečkajo Helespont, da bi mesto spet poskušali zravnati z zemljo.
Atene zaradi perzijske premoči na kopnem in morju za pomoč zaprosijo Špartance, naj branijo sotesko Termopile in vsaj za nekaj časa zadržijo premočnega sovražnika …


Atenska vrata z opisom dveh najslavnejših bitk starega sveta so mojstrska pripoved o pogumnih ljudeh, ki želijo za vsako ceno ohraniti svobodo.

 

Conn Iggulden je pisec zgodovinskih romanov. Je avtor svetovno uspešnih serij o Juliju Cezarju (Imperator), mongolskih kanih (Osvajalec) ter o vojni med belo in rdečo rožo na britanskih tleh (Vojna rož). Nazadnje je izšel njegov samostojni roman Špartanski sokol. V atenski seriji lahko pričakujemo še dve knjigi.

KOMENTAR UREDNICE:
Slikovita zgodovinska epopeja, postavljena v svet grško-perzijskih vojn, ki na ozadju znanih zgodovinskih dogodkov opiše neuničljivo voljo posameznikov, da ohranijo svobodo.

Roman, ki stratege navduši z briljantnimi opisi zgodovinskih bitk, ostale pa pritegne z opisi vsakdanjega življenja v antičnih Atenah, mestu, ki je že pred več tisočletji slavilo demokracijo.


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Conn Iggulden
  • Dimenzije: 130 x 195 x 32
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Neža Kralj
  • Število strani: 400
  • Šifra: 006880
  • EAN koda: 9789610052234

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?