Pozdravljeni, Prijava

Sue Monk Kidd

KNJIGA HREPENENJ (Mehka vezava KM)

Izpod peresa avtorice svetovne uspešnice Skrivno življenje čebel!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Izjemna zgodba o ženski, ki najde svoj glas in svojo usodo ter v prvem stoletju našega štetja v Galileji ter bližnji okolici piše zgodovino sodobnega sveta na ozadju resničnih zgodovinskih dogodkov in svetopisemskega izročila.

Ameriška pisateljica Sue Monk Kidd v svojem četrtem romanu ubere pogumen pristop k zgodovini in izkoristi svoje nagrajene pripovedovalske darove pri zamišljanju zgodbe o mladenki Ani.

Ta je odraščala v premožni družini, povezani z vladarjem Galileje. Je uporniška in ambiciozna, bistre pameti in drznega duha. Na skrivaj se loteva učenja ter piše pripovedi o zanemarjenih in utišanih ženskah. Ko jo zaročijo s precej starejšim vdovcem, skorajda obupa nad svojo usodo, a srečanje s karizmatičnim mladim tesarjem Jezusom v Nazaretu v njej prebudi nova hrepenenja in odpre se ji popolnoma nova dimenzija prihodnosti.
Zakon zaljubljencev se razvija z ljubeznijo in nesoglasji, s humorjem in trpljenjem, in sicer v Nazaretu, kjer si Ana ustvari dom z Jezusom, njegovima bratoma in njihovo materjo Marijo. Anina potlačena hrepenenja se okrepijo med divjim uporom proti rimski zasedbi Izraela, ki ga deloma vodi njen brat Juda. Ob strani ji stoji neustrašna teta Jalta, ki nosi v sebi zanimivo skrivnost. Ko Ana zagreši nekaj drznega in se zato znajde v nevarnosti, pobegne v Aleksandrijo, ki je kraj presenetljivih razkritij in velikih nevarnosti. Tam najde zatočišče na nadvse nepričakovanem kraju. Svojo usodo si skroji med osupljivim potekom dogodkov z nadvse daljnosežnimi posledicami za človeško zgodovino.


SUE MONK KIDD je priljubljena ameriška pisateljica, ki je zaslovela s prvencem Skrivno življenje čebel. Ta je bil več kot 100 tednov na New York Timesovi lestvici najbolje prodajanih knjig, prevedli so ga v 36 jezikov, služil pa je tudi kot romaneskne podlaga za film. Knjiga hrepenenj je avtoričino četrto leposlovno delo.

 

Avtorica o knjigi:
»Na dan, ko se je Ana pojavila, sem o njej vedela še nekaj poleg njenega imena. Vedela sem, da si predvsem želi glasu. Če je Jezus dejansko imel ženo in se je zgodovina odvila natanko tako, kot se je, bi bila najbolj utišana ženska v zgodovini in ženska, ki najbolj potrebuje glas. Skušala sem ji ga dati.«
Sue Monk Kidd

 

UREDNICA O KNJIGI:
Knjiga hrepenenj je navdihujoča povest o sanjah in željah ter o sposobnosti žensk, da spreminjajo svet. Temelji na skrbnem raziskovanju in je napisana s spoštljivim pristopom k Jezusovemu življenju, ki se osredotoča na njegovo človeško plat. Je navdihujoča, nepozabna pripoved o pogumnem boju neke ženske, da bi uresničila lastna strastna hrepenenja, čeprav živi v času, kraju in v kulturi, ki naj bi njen glas in njena hrepenenja utišali. Knjiga hrepenenj je zmagoslavje pripovedništva, ki je obenem pravočasno in brezčasno, izpod peresa mojstrske pisateljice na višku svojih moči.

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Sue Monk Kidd
 • Dimenzije: 150 x 217 x 33
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Prevajalec: Jure Šešet
 • Število strani: 432
 • Šifra: 010116
 • EAN koda: 9789610052777

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?