Pozdravljeni, Prijava

Dean Nicholson

NALIN SVET (Trda vezava)

Neobičajna zgodba o navdihujoči in ganljivi pustolovščini, na katero sta se podala škotski kolesar in mačja potepinka.Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Neobičajna zgodba o navdihujoči in ganljivi pustolovščini, na katero sta se podala škotski kolesar in mačja potepinka.

DEAN NICHOLSON se je septembra 2018 iz domačega Dunbarja na Škotskem s kolesom odpravil po svetu. V začetku leta 2019 je na instagramu objavil posnetek srečanja z zapuščeno mačko Nalo, ki jo je posvojil v Bosni. To so opazili na živalski spletni strani The Dodo, pripravili prispevek o njunem popotovanju in tako je njuna neobičajna, a ganljiva pustolovščina pritegnila pozornost medijev po vsem svetu. Posnetek ima zdaj že več kot 130 milijonov ogledov.

Ko je tridesetletni Dean Nicholson za seboj pustil življenje na Škotskem, da bi prekolesaril svet, je hotel izvedeti čim več o našem težavnem planetu. Ni pa pričakoval lekcij, ki jih je dobil od svoje presenetljive sopotnice. Po treh mesecih potovanja je škotski kolesar na samotni cesti v bosanskih gorah naletel na zapuščeno mačko. Zapacanega bitjeca s prodornim pogledom, ki je tožeče mijavkalo, ni mogel kar prepustiti usodi. Naložil jo je na kolo, jo pretihotapil čez črnogorsko mejo in jo s pomočjo tamkajšnjih veterinarjev negoval, dokler ni okrevala.
Dean in mačka, ki jo je poimenoval Nala, sta kmalu skovala trdno vez – njuna radovedna, neodvisna, trdoživa in pustolovska narava ju je le še bolj zbližala.

Dean nam v knjigi Nalin svet razkrije celotno ganljivo zgodbo o neverjetni poti, ki je obema spremenila življenje, od vseh ovir, ki sta jih morala premagati, do izjemnih ljudi, ki sta jih srečala, od živali, ki sta jih rešila, do prijaznosti, ki so jima jo izkazali popolni neznanci.

 

DEAN NICHOLSON @1bike1world je bil fizični delavec v domačem Dunbarju na Škotskem, ko se je septembra 2018 s kolesom odpravil po svetu. Medtem ko je kolesaril po gorah na jugu Bosne, je naletel na koščeno mačko, ki je tekla ob cesti in poskušala slediti njegovemu kolesu. To je bil začetek nenavadnega prijateljstva, saj se je mačka pridružila Deanu na potovanju. Posnetki njunih popotnih pustolovščin so mu prinesli na kupe sledilcev na instagramu in ter številne priložnosti za zbiranje sredstev in pomoč raznim dobrodelnim organizacijam za pomoč okolju in živalim po vsem svetu.


Dean in Nala še naprej potujeta po svetu in delita svoje pustolovščine na instagramu pod imenom @1bike1world, kjer imata že več kot 750.000 sledilcev, število pa vztrajno raste. Njun kanal na youtubu, 1bike1world, ima že več kot pet milijonov ogledov.


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Dean Nicholson
  • Dimenzije: 154 x 221 x 25
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2020
  • Število strani: 304
  • Šifra: 006485
  • EAN koda: 9789610046349

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?