Pozdravljeni, Prijava

Antonio Iturbe

KNJIŽNIČARKA IZ AUSCHWITZA (MEHKA VEZAVA KM)

Navdihujoča pripoved o pogumu in vztrajnosti mlade deklice, ki se je s knjigami zoperstavila grozotam nacizma!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Knjige so izjemno nevarne, saj ljudi spodbujajo k razmišljanju – zato jih vsi diktatorji preganjajo.

Osupljiva zgodba o deklici med holokavstom, ki je tvegala lastno življenje, da so knjige s svojo čudežno močjo lahko živele naprej. Pripoved temelji na resnični izkušnji Dite Kraus, ki je bila zaprta v Auschwitzu.

Štirinajstletna Dita je z mamo in očetom zaprta v tako imenovanem 'družinskem taborišču' v Auschwitzu. Njene zadolžitve vključujejo pomoč judovskemu voditelju, zadolženemu za upravljanje bloka 31, v katerem dneve preživljajo otroci, medtem ko njihovi starši neusmiljeno garajo. V bloku se pred očmi nacistov dogaja marsikaj nedovoljenega, njihova najbolj skrbno varovana skrivnost pa je osem knjig, ki jih je jetnikom uspelo pritihotapiti v barako. Skrb zanje je bila zaupana Diti, ki je tako postala 'knjižničarka iz Auschwitza'. Ko ugotovi, da je pritegnila pozornost doktorja Mengeleja, začne trepetati za usodo svojih knjig, družine in prijateljev, saj ve, da jo na vsakem koraku spremlja budno oko 'angela smrti'. Ne glede na vse se odloči, da se ne bo predala …

Med platnicami srečamo znane nacistične voditelje in malo manj znane judovske junake, ki vlečejo zgodovinske povezave s strahotami Auschwitza in pozneje Bergen-Belsna ter dajejo delu verodostojnost. Čeprav je resnična zgodba odeta v fikcijo, lahko delo postavimo ob bok Dnevniku Ane Frank, s svojo pripovedno močjo pa se bo za vedno zapisalo v bralčev spomin.

 

ANTONIO GONZÁLEZ ITURBE (1967, Zaragoza) je španski novinar, profesor novinarstva in pisatelj. Pisal je za številne španske časopise in revije ter jih urejal, trenutno pa je zaposlen kot direktor kulturnega magazina Librújala. Piše literaturo za otroke in odrasle. Doslej je izdal precej otroških knjig pa tudi pet romanov, s Knjižničarko iz Auschwitza, ki je bila prevedena v številne jezike, zaživela pa bo tudi na filmskem platnu, pa je doživel mednarodni preboj. Knjiga je nastala na podlagi pričevanja deklice, ki je preživela grozote koncentracijskega taborišča in v njem vodila miniaturno knjižnico.

 

Svetovna uspešnica, prevedena v več kot 25 jezikov!
Predstavitev knjige - Knjižničarka iz Auschwitza - radioprvi.rtvslo.si 
Delo - Knjige so še vedno nevarno orožje
Neja bere - Knjižničarka iz Auschwitza: Ganljiva zgodba o ljubezni do knjig in do življenja


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: mehka
  • Avtor: Antonio Iturbe
  • Dimenzije: 150 x 217 x 26
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2020
  • Število strani: 368
  • Opomba: Knjiga meseca
  • Šifra: 010017
  • EAN koda: 9789610045991

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?