Pozdravljeni, Prijava

Mukhtar Mai

Ukradena čast (ŽK)

Pretresljiva osebna izpoved o zlorabljeni ženski, ki se je z izrednim pogumom borila in zmagala!

Več podatkov

3,99 € z davkom

Dobavljivost: Ta izdelek ni več na zalogi

V seznam želja

Opis

Ukradena čast je pretresljiva osebna izpoved o ženski, ki se je borila in zmagala, kljub vsem preprekam.
• Mukhtar Mai še vedno živi v svoji vasi in je postala vzor vsem tistim, ki se v Pakistanu in po svetu borijo proti nasilju nad ženskami. Še danes živi v strahu zase in za svojo družino, saj se boji odziva vlade in maščevanja vaških veljakov.


MUKHTAR MAI
je za svoja prizadevanja dobila že številne nagrade, med drugim priznanje mednarodnega komiteja za človekove pravice, evropsko nagrado North-South, revija Glamour Magazine jo je imenovala za žensko leta (imenovanje je podprla Laura Bush), pakistanska vlada ji je podelila zlato medaljo za pogum. Zaradi njenega boja pakistanska vlada celo razmišlja o spremembi zakonov in odpravljanju maščevanja iz časti. Z odškodnino, ki ji je bila dodeljena, je v domači vasi ustanovila šolo in organizacijo Mukhtar Mai Women’s Welfare Organization za zaščito pravic žensk in žrtev nasilja. Z izobraževanjem skuša izkoreniniti barbarsko početje in nevednost žensk, ki ne poznajo svojih pravic.


Mukhtar Mai je doletela grozljiva usoda. Njenega dvanajstletnega brata naj bi videli z dekletom iz drugega klana, kar velja za onečaščenje. Vaški veljaki so zato takoj zbrali vaško skupščino in določili grozljivo kazen – zaradi domnevnega zločina njenega brata jo obsodijo na skupinsko posilstvo.

Posiljena, ponižana in osramočena ženska bi morala narediti samomor, a Mukhtar Mai se odloči, da bo spregovorila, čeprav bo s tem tvegala svoje življenje in življenje svoje družine. Sama se mora boriti proti sistemu, ki ščiti moške in zatira ženske. Z izrednim pogumom pripelje posiljevalce pred sodišče in celo doseže, da jih obtožijo.

Podatki o knjigi

  • Dimenzije: 13 x 19 cm
  • Število strani: 158
  • Leto izdaje: 2010
  • Založba: Učila
  • Prevajalec: Jana Zidar Forte
  • Avtor: Mukhtar Mai
  • Šifra: 012764
  • EAN koda: 9789610009078

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?